Mordisco

Barcelona, 2010

RESTAURANTS

Creative direction: Sandra Tarruella Interioristas
Responsible: Laura Muñoz, Cecilia Moretti
Collaborators: Catina Verdera, Cristina Garcia Wilson
Area: 217 m2
Customer: Grupo Tragaluz
Photographer: Paula Ospina / Jordi Sarra
Graphic design: Mario Eskenazi

The first impression we meant to create when entering restaurant Mordisco [Bite] was that of being “at home”. For that purpose, the renovation of this old residential building in Barcelona’s district of Eixample, where a family used to live, deliberately preserved all its original elements and proportions, including the floor distribution, the large staircase and all the ceiling cornices. By covering the patio with a large greenhouse-like structure, we could create a new dining room which expands the contiguous rooms and offers the possibility of enjoying the vegetation.

The entrance to this new restaurant is through a small grocery of fine products that the customer may buy to cook at home, but that are also used to prepare the dishes served at the restaurant. Fresh vegetables, cheeses, preserves and other goods are displayed on a set of wooden cubic blocks inside the renovated structure of a shelving unit that was once part of the furniture of a jewellery shop located at the entrance of this house.