Can Jubany

Barcelona, 2010

RESTAURANTS

Creative direction: Sandra Tarruella Interioristas
Responsible: Sandra Tarruella, Ricard Trenchs
Collaborators: Catina Verdera, Cecilia Moretti, Laura Muñoz, Anna Daunis, Cristina Garcia Wilson
Area: 340 m2
Customer: Nando Jubany
Photographer: Jordi Sarra

When renovating restaurant Can Jubany, the primary aims of Sandra Tarruella’s interior design team were to maximise the existing space in this old farmhouse and to redistribute room functions in order to make the most of the space and create new areas for receptions, dining rooms, a bar and an outdoor dining area, as well as enlarging the kitchen, the very heart of the restaurant.

The interiors were unified with an off-white veil covering both walls and ceilings, to give a larger sense of space and create a neutral backdrop against which the new pieces of furniture and other elements could have a stronger presence. The wooden flooring and oak door and window frames provide warmth. Iron is present in the new openings on the walls and the new pieces of furniture of clean, straight lines. Sideboards combining white lacquer and tanned leather from Vic dress up the rugged, uneven surface of the walls, creating a contrast with the smooth and soft new surface.”