Luzia

Barcelona, 2012

RESTAURANTS

Creative direction: Sandra Tarruella Interioristas
Responsible: Cecilia Moretti
Collaborators: Carla Manresa, Anna Badia
Area: 230 m²
Customer: Grupo Tragaluz
Photographer: Olga Planas, Meritxell Arjalaguer
Graphic design: Mario Eskenazi

The project for Luzia arose from the need to transform the ground floor of the restaurant La Xina – a very charismatic place but one that was frequented mostly at dinner time due to its interior design and the type of food it offered – into a brighter, more youthful and relaxed space that is equally inviting at lunch time and in the evening, and also a more affordable restaurant for all those people strolling along the Rambla and those who live in the neighbourhood, that is, a place to have a quick bite either for lunch or dinner, like a burger or a pizza, or a relaxed Sunday brunch.

For that reason, our project aimed at opening up and increasing the visibility of the restaurant from the outside. Taking advantage of the shape of an existing window next to the entry, we designed a large guillotine window that provides a view from the outside of the new pizzeria area of the restaurant, with a wood-burning oven cladded in iron, a large shelving unit to store the wood and, above all, to watch the pizza-maker working while facing the street and the passers-by, using a rustic oak wood table in the style of a country house, and a block of marble to prepare the dough.